sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Mig/Mag hitsaus

Hitsaus

Opettaja antoi tehtäväksi hitsata kuution 6 samankokoisesta pellin palasesta.





Hitsilaitteen kuntoon vaikuttaa sen hyvä ja tietyin väliajoin huoltaminen. Irroita koneesta sivupaneelit ja puhalla sisätila paineilmalla puhtaaksi. Puhdistusta tehdessä on hyvä tarkistaa myös muiden komponenttien kunto. Hitsipilli on myös tärkeä pitää puhtaana ja auki, ettei lanka sula heti pillin päähän kiinni.

MIG ja MAG hitsien erona on se että MIG-hitsauksessa suojakaasu ei reagoi hitsisulan kanssa, kun taas MAG-hitsauksessa suojakaasu reagoi hitsisulan kanssa.


Työssä käytettäviä suojavälineitä on ehdottomasti käytettävä, sillä hitsauksessa syntyvä valokaari on erittäin kirkas ja se vahingoittaa silmiä, jos sitä katselee pitkään. Myös lämmöltä on suojauduttava sillä kappale, jota hitsataan lämpenee todella nopeasti ja lämpö hohkaa hitsattaessa.


Hitsaamistaito on hyvä olla kunnossa, sillä ikinä ei tiedä missä sitä joutuu käyttämään, eikä siinä voi koskaan olla liian hyvä. Hyvän hitsaustaidon hallitseva asentaja saa todennäköisesti helpommin töitä kun sellainen joka ei siinä kovin hyvä ole.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti